keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Probleema

Meillä on akuutti sisustusongelma. Se sijaitsee eteisessä ja näyttää tältä:



Seinä loppuu "ennen aikojaan". 



Eteisen katossa on alunperin ollut kattoikkunat. Ilmeisesti 80-luvun taitteessa talon tasakatto korotettiin harjakatoksi ja samalla hyvästeltiin kattoikkunat. Sisällä se tarkoitti paitsi luonnonvalon vähenemistä eteisessä, myös uutta kattomateriaalia. Seinät oli aikoinaan rakennettu mielenkiintoisesti niin, että varsinainen seinä loppui sisäkaton korkeuteen. Siitä edespäin on perusrakenteita.

Tässä lähtötilanteesta muutama kuva:



Käynti olohuoneeseen käytävän päästä. Vasemmalla tyttären huoneen ovi.





Eteisen katon uudistaminen lähti siitä ajatuksesta, että laitetaan ruskean ja raskaanoloisen katon paikalle valkoiset kattolevyt. Saadaan raikkautta ja ilmavuutta. Vanhan katon repimisen yhteydessä paljastuikin iloinen yllätys: uutta kattoa pystytään nostamaan paitsi mielikuvissa, myös senteissä. Tarkka senttimäärä oli 12 senttiä. Siitä ilosta seurasi kuitenkin lisää pähkäiltävää, eli miten peittää talon tukirakenteet, jotka tulivat näkyviin katon muutosten yhteydessä. 

Tässä mennään siis nyt: 



Käynti olohuoneeseen. 



Vasemmalla keittiö (kellon jälkeen), oikealla oviaukko ulkorappusiin ja alakertaan. Kauimmaisena on takkahuoneen ovi.
(Tätä sijaintia ei ollut before-kuvissa.)



Uuteen kattoon upotettiin 10 ledispottia (pari viimeistä puuttuu vielä). Ledit valaisevat hyvin ja lopputulos näyttää hyvältä. Tuntuu, että kuutioiden lisäys kasvatti pinta-alaakin. Eteinen vaikuttaa nyt kaikin tavoin tilavammalta. 


Mutta tuo kulmanpaikka... Tarkistin ylläolevien kuvien päivämääristä ja totesin, että tämä projekti on kestänyt puoli vuotta. Se ei sinänsä haittaa, sillä olemme nykytilanteeseenkin tyytyväisempiä kuin vanhaan kattoon, mutta ei tuota noinkaan voi ikuisesti pitää. 
Lisähaasteensa asiaan tuovat oheiset ilmanvaihtoputket.  






Ääh! Rouvainhuone vetäytyy pohtimaan probleemaa, kylläkin vaakatasossa ja silmät kiinni! 

Kiitos tästä päivästä, se oli..!!! Hyvä se oli loppujen lopuksi!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti