lauantai 9. lokakuuta 2010

Ikea ja Bemz



Ikea-tuotteiden käytännöllisyys nousee Bemzin ansiosta toiseen potenssiin. Bemz on ruotsalainen yritys, joka valmistaa irtopäällisiä Ikean suosituimpiin sohviin ja tyynyihin. Onhan Ikeasta niitä jo nyt saatavilla, vaikka missä värissä ja materiaalissa, mutta Bemzin ansiosta valikoima kasvaa entisestään. Päällisputiikin kankaat vaikuttavat erittäin laadukkailta, ja mukana on myös Marimekon ja Designer's Guildin kankaita.

Kuva: Bemz

Meidän nykyiset sohvat valittiin hinnan ja käytännöllisyyden perusteella. Ja valinta kohdistui Ikean Klippan-sohvaan. Se on ikealainen nahkasohva, jota saa jo valmiiksi monessa eri värissä ja parissa eri materiaalissa.

Sohvan hankkimisen aikoihin meillä asui Kille-kolli, joka testaili kynsiään sohvan pintaan. Enkä edes jaksanut siitä hermostua. Nehän oli lapsiperheeseen hankittuja sohvia (siis 2kpl), ja näitä juttuja vaan tapahtuu. Nahka on ihan loistava materiaali ja sillä mennään jatkossakin. Aloin hiljalleen kuitenkin katsella uutta sohvaa, koska sohvamme ovat mustia ja aika kaukana siitä mihin sisustustyylimme viime vuosina on kulkenut. Ihailen kovasti vaaleaa ja klassista sisustustyyliä, ja Klippan sopisi ennemminkin rohkeaan ja trendikkääseen sisustukseen tai sitten "äijätyyliin".

Meidän olkkari. 


Tulin kerran töissä maininneeksi tämän probleeman ja kuulin Bemzistä. Wau!!

Miksei mekin laitettaisi irtopäällisiä nahkasohviimme? Kangas olisi helppo pitää puhtaana ja pysyyhän nahkasohva aina nahkasohvana, läikkymiset eivät imeytyisi salamana sohvan syövereihin. Klippanit ovat sitä paitsi käytännöllisen malliita - matalia, eivätkä vie liikaa tilaa. Sopii hyvin meidän pienehköön olohuoneeseen.

Ja pisteenä i:in päälle: sain jo miehenkin innostumaan uudesta "verhoilusta".

Tässä lempparini:


Kuva: Bemz




Mutta!! Bemzin päälliset eivät käykään Klippanin nahkaversioon. Syy on vielä hieman epäselvä. Olen kuitenkin kovasti ihastunut ajatukseen uudesta raikkaasta ilmeestä olohuoneeseemme ja tämä ratkaisu tuntuisi muuten niin järkevältä. Jos tilaisin riskillä ensin yhden päällisen ja katson, onko tämä asia mitenkään ratkaistavissa...

Jos joku innostui ajatuksesta, niin tiedoksi, että Bemz lähettää näytepaloja kankaista - for free.


Näytepaloja Betziltä

 Kaunista viikonloppua joka kotiin!

Ps.  Olkkarikuvasta tarkkasilmäinen voi huomata ikkunan läpi (syreeneiden takana kulkevan) tien. Se on eräs probleema johon lienee syytä palata toiste...

2 kommenttia:

  1. Mielenkiiintoista kuulla noista Benzin irtopäällisistä...Olohuoneesta voisit laittaa vähän isomman kuvan, niin näkisin tien :)

    VastaaPoista
  2. Mä saatoin vähän ihastua uudestaan tohon musta-valkoiseen ruusukuvioiseen kankaaseen. Oi!

    VastaaPoista