maanantai 18. lokakuuta 2010

Valaistusplääni

Luulimme perjantaina, että pihaprojekti on koneiden hakua vaille valmis. Olimme väärässä. Tämä väki tekeekin kaiken viimeisen päälle. Tänään oli nimittäin ohjelmassa nurmikon viimeistely. Mikko ja Saarinen levittivät uuden mullan, kylvivät nurmikon sekä laittoivat sekaan lannoitteetkin. Jaa, että ollaanko me tyytyväisiä..? ;))

Lupailin palata valaistuspohdintojen pariin... Alla on piirustus, johon olen hahmotellut pihaa ja suunniteltuja valaisimia.
Nykyisin meidän pihaa valaisee kolme liiketunnistimella varustettua lamppua. Yksi sisäänkäynnin luona, toinen autotallin oven päällä ja kolmas sisääntuloseinällä, mutta lähellä autotallin kulmaa. Niiden ongelma on, että ne palavat paljon turhaan ja toisaalta, kun meiltä lähtee pimeällä autolle, keskimmäisen lampun syttymiseen menee pitkä aika. Kun pihalla ei liiku kukaan, meidän piha on kutsuva kuin ...öh, en keksinytkään hyvää vertausta, mutta ymmärsitte varmaan mitä tarkoitan. :)) Kaikki kolme valaisinta on keskenään erilaisia. Sekin vielä! :)

Meidän piha

Ympyröidyt ruksit tarkoittavat uusia valaisimia. Autotien (pihatien) varteen tulee neljä pylväsvalaisinta. 
Meidän pihalle ajetaan autolla pihatietä pitkin. Kävellen tai fillarilla voi oikaista noin 50 metriä aiemmin. Tämän polun tienpuoleisessa päässä on valmiina tönöttämässä kivitolppa. Sen päähän haluaisimme piirroksessa mainitun minipylvään. Siitä seuraavaksi tulisi isompi, 3-haarainen valaisin. Sisääntuloon haluamme kaksi seinävalaisinta. Samoin seinävalaisimet autotallin oven molemmin puolin. Jäljelle jäävät kuusi ruksimerkintää tarkoittavat yksittäisiä pylväitä.

Kaksi pylvästä tulee symmetrisesti tähän:

siis kohtaan, josta alkaa minimäki kohti sisäänkäyntiä. 

Valaisimiksi olen miettinyt mustia perusvalaisimia. Tässä potentiaalisia.

Lima-sarja (kuvat: Lamppukaupan verkkosivuilta):



Praha-sarja (kuvat: Valokaupan verkkosivuilta):


Olin jo aika vakuuttunut, että päätyisimme Prahaan. Löysin maailman parasta puutarhakirjaa kootessani  Rautian mainoksesta napatun leikkeen, jossa oli Cello Solo - ulkovalaisinsarjasta kuva. Ne ovat edullisia ja  hyvännäköisiä. Esimerkiksi Praha-sarjaan verrattuna niissä on vähemmän krumeluuria, joten vakuutuin jälleen kerran, että tässä on meidän pihavalosarja. Ja kuinka väärässä sitä voikaan ihminen olla! ;)

K-Raudan sivuilla kohtasin Cellon Largo-sarjan:



Oikeassa värissä selkeitä linjoja ja muotoja. Ei mitään erikoista, muttei myöskaan ihan tusinakamaa. Mitä mieltä olette?? No, jos hinnasta puhutaan, niin Largot ovat kalleimpia tässä esitellyistä, mutta noin keskimäärin ihan keskihintaisia. Jos hakemalla haetaan jotain mikä kyseenalaistaisi Largon sopivuuden meidän pihalle, niin todettakoon, että tässä sarjassa ei ole pikkupylvästä, jonka kiinnittää kivipaateen.

Lamput sen kun vilisee silmissä... Eiköhän ole jo aika sammuttaa valot... :) Hyvää yötä!

Eräs talon seinästä revitty kasvi uudelleensijoitettuna.  Älkää kysykö mikä ;)

2 kommenttia:

  1. Mä tykkäsin noista ihan ekoista, varsinkin siitä missä on ne kaksi lamppua samassa. Siitä tulee mieleen ihan Lontoon katulyhdyt. Oi!

    Ja sit mä tykkäsin siitä roikkuvasta, siis siitä yhdestä joka roikkuu sen kettingin varassa.

    Paitti et olihan noi vikatkin tosi tyylikkäitä. Musta ei taida olla nyt kauheasti apua. =)

    VastaaPoista
  2. Mitä yksinkertaisempi, sitä parempi. Nyt on vaikea valita noista...ovat niin samanlaisia..

    VastaaPoista