keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Maansiirtokoneita

It's started!! Salaoja- ja sadevesiputkiston rakentaminen.

Tässä vähän sikin sokin kuvia eri päiviltä.

Maanantain kuvia...

Takaterassin purku on työllistänyt niin isän kuin tyttären...

Isän apulainen
Ja kyllä niitä ruuveja kertyikin.
Ikean yrttiruukku on ihan kätevä tähän tarkoitukseen ;) 

Maanantaipäivän lopussa...


Tänään terassia ei enää ollut, kun tulin töistä kotiin.

Maanantaiaamulla aikaisin isot vehkeet saapuivat aamun pimeydessä hitaasti, lipuen ja arvokkaasti meidän pihalle. Voi! Oli sitä hetkeä odotettukin... Nyt, kolmannen päivän jälkeen, tilanne näyttää siltä, että hommia on todellakin tehty. Puolet seinustoista on jo kaivettu auki. Osaan ehditty myös laitaa asiaankuuluvia "juttuja". Älkää kysykö mitä! ;) 

Syvällä mennään.
Huomaa sokkelin rumat jäljet! Tämä pytinki oli hurjasti kasvien peitossa. Ne revittiin ensimmäiseksi pois kun talo
hankittiin. Kuvassa näkyvät jäljet ovat pahimmannäköiset muistot tuosta vaihtoehtoisesta vuorauksesta.


Nämä kaksi supermukavaa miestä ovat pahoitelleet ja varotelleet pihan myllerrystä. Ei haittaa kuulkaas yhtään!! Tätä on niin kauan ajateltu, suunniteltu ja viimeksi jo odotettukin, että piha saa mennä vaikka mihin kuntoon, kunhan sadevesihommat saadaan kuntoon! Eikä meidän piha - varsinkaan sisääntulo - ollut yhtään mun näköinen. Uusi ongelma tosin on, etten tiedä mikä on mun tai meidän näköinen, ja se tarttis aika pian jo selvitä. 

Tämän päivän (keskiviikko) tilannekuvia:

Sisääntuloaskelma alhaalta päin kuvattuna

grande entre
Tältä sama kohta näytti vielä viikonloppuna - kylläkin toisesta suunnasta.
(grande entre)

Etupiha toiseen suuntaan - tielle päin. 

Enää tarttis päättää mitä haluta näihin paikkoihin. Apua! Tietääkö kukaan jotain pihasuunnitteluohjelmaa - (kuten seinien sisäpuolella Ikea suunnitteluohjelma) johon voisi suunnitella ja hahmotella pihajutskia?


Ja nyt jotain ihan muuta: lauantain hankinnat Turun kirjamessuilta


Messutuomiset
Vasemmalta oikealle:
  1. Prinsessan askartelukirja. Tämän Maria sai tutulta kirjakauppiaalta. Tosi hieno kirja. Se sisältää ihan toteuttamiskelpoisia askarteluideoita pikkuprinsessoille, ja askartelutaitojen karttumista odotellessa kuvia on mukava katsella. Kiitos Jari!!
  2. Tatun ja Patun Suomi. Tämä oli vähän pakko-ostos, sillä kirjailijat jakoivat juuri silloin Kansallisen kirjakaupan ständillä nimmareita... 
  3. Koiramäki. Samoissa kansissa kolme Mauri Kunnaksen Koiramäki-aiheista teosta (Koiramäen talossa, Koiramäen lapset kaupungissa ja Koiramäen talvi). Erään lapsukaisen elämänlaatu nousi uuteen ulottuvuuteen kun löysimme Pikku Kakkosen verkkopalvelusta 13 jaksoa Koiramäen kertomuksia. Niitä katsoo aikuinenkin mielellään.
  4. Kati hännäst. Mieheni perhetutun kirjoittama kirja, jonka ostin rakkaalle kälylleni. Katinhäntä on muuten yksi Laitilan kylä. 


Tatun ja Patun "äidin ja isän", Aino Havukaisen ja Sami Toivosen omistuskirjoitus pikkuneidin kirjaan. 

Mukavia hetkiä iltalukemisten parissa! Moikka!! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti